In de media
20 juni 2025
Zelfonderzoek Netwerk Nederland

Mijn Re-integratie Platform
Titus Radstake vertelt zijn indrukwekkende verhaal over hoe hij na een zware burnout en meerdere suïcidepogingen zijn leven weer wist op te bouwen. Na een ingrijpende periode van herstel ontdekte hij het bewust stilstaan bij emoties, lichamelijke sensaties en de relatie met zichzelf en anderen.
Zelfonderzoek werd de sleutel om niet alleen zijn eigen leven te hervinden, maar ook om anderen te ondersteunen bij hun herstel en re-integratie. Zijn ervaringen leidden tot de oprichting van Mijn Re-integratie Platform, dat mensen met uiteenlopende chronische aandoeningen helpt terug te keren naar passend werk.
Zelfonderzoek Netwerk Nederland

Sustainable Health Challenge
Mijn Re-Integratie Platform is een van de communities binnen het ZelfOnderzoek Netwerk Nederland en zet zich actief in voor het verbeteren van arbeidsparticipatie en ondersteunt mensen met een chronische aandoening tijdens hun re-integratietraject. Het platform is momenteel volop in ontwikkeling.
Gedurende een 12-weeks traject worden zij daarin ondersteund door een ondernemerscoach van Sustainable Healthcare Challenge en klaargestoomd voor de pitchwedstrijd Challenge & Congress op 13 juni bij Triodos Bank.
Pharos

Week van de Gezondheidsverschillen
Tijdens de Week van Gezondheidsverschillen biedt Pharos een gevarieerd en interactief programma. Zo organiseren ze deze week we diverse activiteiten en bijeenkomsten. …..
Op naar de 125000

Maand van de 1000 voorbeelden
Ieder jaar in november wordt de Maand van de 1000 Voorbeelden georganiseerd. Dit gebeurt om de Banenafspraak op de agenda te houden, de aandacht voor inclusie op de arbeidsmarkt te vergroten en inclusieve werkgevers en andere inclusieve initiatieven in het zonnetje te zetten.
Zo willen men zoveel mogelijk werkgevers bereiken en inspireren ook gebruik te maken van de talenten van mensen met een beperking!
LestelschadeNews

Meer zicht eigen re-integratie
De meeste mensen die arbeidsongeschikt zijn en geen werk hebben, willen én kunnen gewoon meedoen in de samenleving. Toch is terugkeer naar werk na een ongeval niet vanzelfsprekend. Met behulp van Mijn Re-integratiePlan (MRP), een online leerprogramma, heeft een letselschadeslachtoffer de mogelijkheid meer zicht en controle te krijgen en te houden op het verloop van de eigen re-integratie. Titus Radstake, voorzitter Vereniging van Mensen met Brandwonden en Irma Visser, projectmedewerker MRP, spraken met LetselschadeNEWS over hoe dit programma een positieve bijdrage kan leveren aan het re-integratieproces.
Ieder(in)

Radicaal ander beleid nodig
Met de ratificatie van het VN-verdrag Handicap heeft Nederland zich in 2016 gecommitteerd aan het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Mensen met een beperking of chronische ziekte hebben dan gelijke kansen als anderen op een baan passend bij het eigen niveau met gelijke beloning voor werk van gelijke waarde. Maar zover is het nog lang niet. In dit artikel geven we aan wat er mis is en welke stappen er nodig zijn om tot een werkelijk inclusieve arbeidsmarkt te komen.